Борис Джонсън, фаворит за мястото на британската министър-председателка Тереза Мей,

...
 Борис Джонсън, фаворит за мястото на британската министър-председателка Тереза Мей,
Коментари Харесай

Борис Джонсън печели второто гласуване за премиер

 Борис Джонсън, любимец за мястото на английската министър-председателка Тереза Мей, завоюва най-вече гласове на втория тур от гласуването за лидер на Консервативната партия. Освен него за идващия тур се класират още четирима претенденти, съобщи Ройтерс.
Джонсън, някогашен кмет на Лондон и някогашен външен министър, получи 126 гласа. Действащият началник на външното ведомство Джереми Хънт още веднъж остана втори - с 46 гласа, а трети е министърът на околната среда Майкъл Гоув, с 41 гласа. Министър на интернационалното развиване Рори Стюарт е четвърти с 37 гласа, а министърът на вътрешните работи Саджид Джавид - пети, с 33 гласа. Шестият претендент - някогашният министър по въпросите на Брекзита Доминик Рааб - отпадна, защото не събра нужния на това гласоподаване най-малко от 33 гласа.

По-късно без очевиден победител завърши телевизионният спор сред петимата оживели претенденти за водач на английската Консевративна партия и респективно министър председател на Англия. Те отговаряха и дискутираха по въпроси на фенове, вариращи от дали ще извадят страната от Европейски Съюз на 31 октомври до решение на екологичните проблеми.

Фаворитът Борис Джонсън имаше усложнения по въпроса за ислямофобските му изказвания. Както и преди, единствен новобранецът Рори Стюърт се въздържа от безапелационни обещания, на каквито останалите претенденти бяха великодушни. Анкета измежду фенове, които са членове на Консервативната партия, неотложно след дебата сподели, че по-добро усещане са създали Джеръми Хънт, Майкъл Гоув и Саджид Джавид.

Надпреварата обаче продължава през днешния ден с нов кръг от гласоподаване. Депутатите ще гласоподават, до момента в който не останат единствено двама претенденти и тогава думата ще имат членовете на партията, които ще изберат новия водач. Почти е несъмнено, че един от тях ще бъде Борис Джонсън. Големият въпрос кой ще се изправи против него в заключителното гласоподаване остава изцяло открит.
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР